UKID Faaliyeti

UKİD ve Ümraniye Belediyesi iş birliğiyle  Sarı Saltuk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma etkinliğine, İstanbul Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolosu Enisa Komar, Bosna Savaşı komutanları Şerif Patkoviç ve Prof. Dr. Cemal Nayetoviç ile çok sayıda davetli katıldı.
Aliya İzzetbegoviç’in fikir dünyası, liderliği ve Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesindeki tarihi rolünün ele alındığı programda, savaş dönemine tanıklık eden komutanlar tecrübelerini paylaştı.
“Savaş bitmedi, durduruldu”
Programda konuşan Bosna Savaşı komutanlarından Şerif Patkoviç, askeri ve siyasi sürece ilişkin askeri tecrübelerini aktararak, “Bosna savaşı bitmedi, durduruldu.” ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Cemal Nayetoviç ise savaş yıllarında ortaya konulan liderliği, Bosna halkının karşı karşıya kaldığı zorlu şartları ve tüm imkânsızlıklara rağmen sürdürülen bağımsızlık mücadelesini anlattı. Komutanlar, İzzetbegoviç’in yalnızca siyasi bir lider değil, aynı zamanda halkına umut ve cesaret veren stratejik bir şahsiyet olduğunu vurguladı.
Etkinlik, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki tarihi ve kültürel bağların önemine dikkat çekilerek, İzzetbegoviç’in özgürlük ve adalet temelinde şekillenen fikirlerinin hatırlatılmasıyla sona erdi.